Rode wijn

Cascina Garritina

Cascina Garitina is een familiebedrijf dat zich bevindt in Castel Boglione in het hart van Monferrato (Piëmonte). De huidige eigenaar is Gianluca Morino. De naam van het bedrijf is te danken aan overgrootmoeder Margherita. Het verkleinwoord “Margheritina” in het dialect is Garitina. Zij begon het bedrijf in 1900. De belangrijkste druif is de Barbera (85%). De resterende 15% is verdeeld tussen Brachetto, Dolcetto, Pinot Nero, Merlot en Cabernet Sauvignon.
cascinagaritina.it/

Bricco Garitta

Barbera d’Asti
  • Druivensoort(en): 100% Barbera d’ Asti
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Castel Boglione, regio Piemonte.
  • Karakter: Helder, sterk, robijnrood gekleurd, intens en elegant met een fijne, harmonieuze, frisse smaak.
  • Smaaktype: donker, fruitig en vol met kersen in de smaak
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: 5-10 jaar.
  • Streek: De Barbera druif voor de Bricco wijn groeit op een wijngaard waar hij optimaal aan de zuidwestelijke zon wordt blootgesteld. De wijngaarden groeien 280 meter boven zee niveau in de gemeente Castelboglione in de Piemonte.

Prijs per fles: € 9,50

TIP: Deze wijn is heerlijk bij hoofdgerechten met vlees, belegen/gerijpte kaas.

Caranti

Caranti

Druivensoort(en): 100% Barbera d’ Asti
Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Castel Boglione, regio Piemonte. 
Karakter: De Caranti is een zachte, dieprode wijn met een blauwachtige tint. De wijn heeft een lichte sporen van vanille en het heeft de typische aroma van de Barbera druif: pruimen, bramen en amandel.
Smaaktype: donker, fruitig en vol
Serveertemperatuur: 16-18 °C.
Alcoholpercentage: 14,5%
Bewaartermijn: 10 jaar.
Streek: De Barbera druif voor de Caranti wijn groeit op een wijngaard waar hij optimaal aan de zuidwestelijke zon wordt blootgesteld. De wijngaarden groeien 350 meter boven zee niveau in de gemeente Castelnuovo Calcea in de Piemonte.

Prijs per fles: € 11,00

  • Tip: De wijn het liefst serveren in een groot, bolvormig wijnglas
  • Deze wijn is heerlijk bij geroosterd of gestoofd vlees en oude, gerijpte kaas.

Vera (Piemonte Rosso)

Vera
  • Druivensoort: Merlot, Barbera d’Asti en Dolcetto d’Asti.
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Castel Boglione, regio Piemonte
  • Karakter: Harmonieus en delicaat met een robijnrode kleur.
  • Smaaktype: fruitig, soepel en zacht
  • .Serveertemperatuur: 16 °C. In de zomer koeler.
  • Alcoholpercentage: 15%
  • Bewaartermijn: 5 jaar
  • Streek: De wind zorgt ervoor dat de verschillen in de dag- en nachttemperatuur worden getemperd. De wijngaarden liggen op 240 meter boven zeeniveau in de gemeente castel Boglione in de Piemonte. Duurt 11 maanden voordat de wijn in de fles gaat (roestvrij stalen vaten).
  • Klimaat: mediterraan, landelijk
  • Bodem: leem

Prijs per fles: € 8,50

TIP: Deze wijn is heerlijk bij licht vlees, zomersalades, pastagerechten, jonge kaas

Tojo

Tojo is de naam van het bedrijf van Francesco Bocchino, een jonge wijnproducent in het plaatsje Santo Bello Belbo in het hart van de Langhe-streek in de Piëmonte. De belangrijkste druif die hij gebruikt bij het vervaardigen van zijn wijnen is de muskaatdruif (Moscato di Canelli). Op alle etiketten van zijn wijnen staat een citaat uit een van de werken van de beroemde Italiaanse schrijver Cesare Pavese, die geboren is in Santo Stefano Belbo.
www.tojovini.it/en/

Barbera d´Asti

Moscato d’Asti
  • Druivensoort(en): 100% Barbera
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Canelli, regio Piëmonte
  • Karakter: Aangenaam en makkelijk te drinken.
  • Smaaktype: fruitig
  • Serveertemperatuur: 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: 4-5 jaar
  • Streek: Canelli

Prijs per fles: € 15,00

TIP: De wijn is lekker bij vlees, eerste gangen met vleessauzen of worst.

Teatro Latino

De naam “Teatro Latino” is ontstaan ​​uit een gepassioneerde uitwisseling van ideeën, uit een reis terug in de tijd naar onze oorsprong en uit de stimulerende overweging van toekomstige doelen die we willen bereiken.

www.teatrolatino.it

Primitivo

  • Druivensoort(en): Primitivo IGP  (Apulië)
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Cellino San Marco, regio Brindisi
  • Karakter: fruitig, rijp en elegant
  • Kleur: robijnrood
  • Geur: sterk, intens, rijp zwart fruit
  • Smaaktype: rode en zwarte bessen, pruimen
  • Serveertemperatuur: 17 à 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Streek: Puglia

De Primitivodruif groeit op een kalkhoudende bodem met klei.

Prijs per fles: € 9,50

TIP: Deze wijn is lekker bij vlees, kaas en pasta  

Negroamaro

Negroamaro
  • Druivensoort(en):Negroamaro (Apulië)
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Cellino San Marco, regio Brindisi 
  • Karakter: fruitig zonder hout; zwaarder met hout; droog en in de afdronk een aangenaam bittertje (amaro)
  • Kleur: dieprood, bijna zwart (negro)
  • Smaaktype: bramen, tabak en cacao 
  • Serveertemperatuur: 18 graden °C.
  • Alcoholpercentage: 13,5%  
  • Streek: Puglia.

De Negroamarodruif groeit op een kalkhoudende bodem met klei.   

Prijs per fles: € 9,00

TIP:  Deze wijn is lekker bij gegrild of geroosterd vlees, pasta of risotto op basis van tomaten- of vleessaus.

Mesca

Teatro-Latino-Mesca
  • Druivensoort(en): de wijn van de Mescà is een blend van verschillende druivenrassen uit Apulië, verder o.a. Primitivo en Cabernet Sauvignon
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Cellino San Marco, regio Brindisi
  • Karakter: elegant en complex
  • Kleur: donkerrood
  • Geur: sterk, intens, rijp fruit en tonen van balsamico
  • Smaaktype: kaneel, tabak, peper, hooi en vanille
  • Serveertemperatuur: 17 à 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14 %
  • Streek: Puglia, de bodem is kalkhoudend met klei.

Prijs per fles: € 11,50

TIP:  Deze wijn is geschikt voor speciale gelegenheden en vraagt om stevige gerechten met sterke smaken.

Il Covo

  • Druivensoort(en): Nero d’Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot (ongefilterd)
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van Sicilië.
  • Karakter: goede structuur en elegant
  • Kleur: donker
  • Geur : rijpe rood fruit, vanille door houtlagering
  • Smaaktype: warm en zacht, pepertje door de Syrah 
  • Serveertemperatuur: 18-20 °C.
  • Alcoholpercentage: 14,5% 
  • Bewaartermijn: 5 jaar 
  • Streek: Sicilië

Prijs per fles: € 11,50

TIP:  krachtige gerechten.

Montepulciano d’Abruzzo

Montepulciano
  • Kleur: donkerrood
  • Karakter: heeft een mooie structuur met fruitige aroma’s
  • Smaaktype: kruidig. Enkele maanden gelagerd in houten vaten.  
  • Serveertemperatuur: 17 à 18 °C 
  • Alcoholpercentage: 13,5% 
  • Streek: Abruzzen (Zuid-Italië) 

Prijs per fles: € 9,00

TIP:  Deze wijn is heerlijk bij een traditioneel lamsgerecht, de Oosterse keuken en vooral bij zoete en zure gerechten. 

logo Boffa

Carlo Boffa

Het wijnbedrijf van Carlo Boffa bevindt zich in Barbaresco (Piemonte).

www.boffacarlo.it

Dolcetto d’Alba

Dolcetto d’Alba
  • Druivensoort(en): 100% Dolcetto
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in het Barbaresco gebied, regio Piemonte.
  • Karakter: Helder, sterk robijnrood gekleurd, intens met een geur van bloemen, delicaat en barstensvol fruit.
  • Smaaktype: Droog, zacht, fijne structuur en een goede balans van smaak en geur.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: jong drinken

De wijngaarden liggen op een oostelijke helling. De Dolcetto druif groeit op een kalkhoudende, lemen bodem.

Prijs per fles: € 11,50

TIP: De wijn is lekker bij geroosterd vlees, rijpe kaas.

Barbera d’Alba

  • Druivensoort(en): 100% Barbera d’Alba
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Barbaresco, regio Piemonte.
  • Karakter: Robijnrood van kleur, intense geur, fruitig en licht kruidig.
  • Smaaktype: Droog, vol en aangenaam. Er is een mooie balans tussen tannines en zuren.
  • Serveertemperatuur: 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Streek: De wijngaarden liggen op noordwestelijke hellingen. De grond bevat veel kalksteen. De wijn heeft 12 maanden houtlagering gehad (eikenvaten).

Prijs per fles: € 16,00

TIP: De wijn is lekker bij geroosterd vlees, rijpe kaas.

logo eisacktal kellerei

Eisacktaler Kellerei

In dit meest noordelijke wijnbouwgebied van Italië, waar gletsjers en mediterrane heuvelachtige landschappen zo dicht bij elkaar liggen, worden sinds de oudheid wijnstokken verbouwd die bijzonder krachtige wijnen produceren.

www.kellerei-eisacktal.it/

Lagrein

  • Druivensoort(en): Lagrein
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Klausen/Chiusa 
  • Karakter: harmonieus 
  • Kleur: donker, robijnrood  
  • Geur: viooltjes, bosvruchten, chocolade  
  • Smaaktype: krachtig, vol  
  • Serveertemperatuur: 18-20 °C.
  • Alcoholpercentage: 13% 
  • Bewaartermijn: 3-6 jaar 
  • Streek: Alto Adige/Bolzano Gries. Hoogte 250-350 m.

Prijs per fles: € 14,50

TIP: krachtige gerechten zoals wild, kruidige kaassoorten

Società Agricola Valpanera

(regio Udine in de provincie Friuli Venezia Giulia)
Het bedrijf bestaat uit een familie van wijnmakers sinds 1888. Een van de eigenaren was zelfs een van de eersten in Friuli Venezia Giulia die de waarde inzag van Refosco, een van de oudste, inheemse variëteiten. Het bedrijf heeft zich langzaamaan ontwikkeld tot een moderne wijnproducent met diverse rode en witte wijnen van een hoge kwaliteit.
vinivalpanera.it/

Atrum (Rosso)

Atrum (Rosso)
  • Druivensoort(en): Refosco dal Peduncolo Rosso 40%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 30%
  • Herkomst: de wijn wordt geproduceerd en verkocht in Villa Vicentina (regio Udine)
  • Karakter: harmonieus en gebalanceerd
  • Smaaktype: kruidig, geurtonen van peper en kaneel.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C.
  • Alcoholpercentage: 13 %
  • Bewaartermijn: 1-5 jaar.
  • Streek: Friuli

Prijs per fles: € 12,50

TIP: Deze wijn is lekker bij (geroosterd) vlees.

Bennati

Onze wijnkelder vertelt de verhalen van de geweldige wijnen van Val Tramagna sinds 1920 en de tijd van Antonio en Annibale Bennati.
Antonio Bennati werd geboren in 1870 niet ver van Soave, in Cazzano di Tramigna. Hij begon op zeer jonge leeftijd met het produceren van wijn en verkocht deze in de beroemde met stro bedekte flessen. Pas in 1920, na het einde van de grote oorlog, besloot hij samen met zijn zoon Annibale het bedrijf Cantine Bennati op te richten.

casavinicolabennati.com

Valpolicella Ripasso (DOC)

Valpolicella Ripasso (DOC)
  • Druivensoort(en): Corvina, Molinara, Rondinella
  • Herkomst: de wijn wordt geproduceerd en verkocht in Cazzano di Tramigna, regio Verona
  • Karakter: vol, uitgebalanceerd en fruitig
  • Smaaktype: stevig en warm
  • Kleur: robijnrood
  • Geur: rood fruit, met name kersen, met tonen van vanille, tabak en cacao
  • Serveertemperatuur: 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14 %
  • Streek: Verona

Prijs per fles: € 13,00

TIP: Deze wijn is lekker bij gerechten  met vlees en gerijpte kaas. Fles geruime tijd openen voor de maaltijd.

Scroll naar boven