Rode wijn

Cascina Garritina

regio Monferrato, provincie Piemonte
Het familiebedrijf werd opgericht in 1900 en is ondertussen aanbeland bij de vierde generatie. Het bedrijf focust zich m.n. op de Barbera druif. De wijngaarden zijn gelegen in het hart van de Monferrato en beslaat een oppervlakte van 26 hectare. In de loop der jaren heeft Cascina Gratina gewerkt aan een continue verbetering van de wijngaarden en processen in een poging om de ervaring van het verleden te combineren met moderne technieken om zo wijnen van de beste kwaliteit te kunnen afleveren.

cascinagaritina.it/

Bricco Garitta

  • Druivensoort(en): 100% Barbera d’ Asti
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Castel Boglione, regio Piemonte.
  • Karakter: Helder, sterk, robijnrood gekleurd, intens en elegant met een fijne, harmonieuze, frisse smaak.
  • Smaaktype: donker, fruitig en vol met kersen in de smaak
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: 5-10 jaar.
  • Streek: De Barbera druif voor de Bricco wijn groeit op een wijngaard waar hij optimaal aan de zuidwestelijke zon wordt blootgesteld. De wijngaarden groeien 280 meter boven zee niveau in de gemeente Castelboglione in de Piemonte.

Prijs per fles: € 8,50

TIP: Deze wijn is heerlijk bij hoofdgerechten met vlees, belegen/gerijpte kaas.

Caranti

Druivensoort(en): 100% Barbera d’ Asti
Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Castel Boglione, regio Piemonte. 
Karakter: De Caranti is een zachte, dieprode wijn met een blauwachtige tint. De wijn heeft een lichte sporen van vanille en het heeft de typische aroma van de Barbera druif: pruimen, bramen en amandel.
Smaaktype: donker, fruitig en vol
Serveertemperatuur: 16-18 °C.
Alcoholpercentage: 14,5%
Bewaartermijn: 10 jaar.
Streek: De Barbera druif voor de Caranti wijn groeit op een wijngaard waar hij optimaal aan de zuidwestelijke zon wordt blootgesteld. De wijngaarden groeien 350 meter boven zee niveau in de gemeente Castelnuovo Calcea in de Piemonte.

Prijs per fles: € 10,25

  • Tip: De wijn het liefst serveren in een groot, bolvormig wijnglas
  • Deze wijn is heerlijk bij geroosterd of gestoofd vlees en oude, gerijpte kaas.

Vera (Piemonte Rosso)

  • Druivensoort: Merlot, Barbera d’Asti en Dolcetto d’Asti.
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Castel Boglione, regio Piemonte
  • Karakter: Harmonieus en delicaat met een robijnrode kleur.
  • Smaaktype: fruitig, soepel en zacht
  • .Serveertemperatuur: 16 °C. In de zomer koeler.
  • Alcoholpercentage: 15%
  • Bewaartermijn: 5 jaar
  • Streek: De wind zorgt ervoor dat de verschillen in de dag- en nachttemperatuur worden getemperd. De wijngaarden liggen op 240 meter boven zeeniveau in de gemeente castel Boglione in de Piemonte. Duurt 11 maanden voordat de wijn in de fles gaat (roestvrij stalen vaten).
  • Klimaat: mediterraan, landelijk
  • Bodem: leem

Prijs per fles: € 8,00

TIP: Deze wijn is heerlijk bij licht vlees, zomersalades, pastagerechten, jonge kaas

Avezza

regio Asti, provincie Piemonte
Avezza werd in 1956 opgericht door de familie Avezza en werd gedreven door drie generaties wijnmakers. In 2019 kocht de familie Lyhus uit Noorwegen het wijnhuis en werkt sindsdien samen met de familie Avezza. Het wijngoed Avezza heeft nu ca. acht hectare wijnstokken, en produceert in totaal zeven verschillende wijnen. Drie soorten spumante, een Moscato d’Asti en drie soorten rode wijn.

www.paoloavezza.com

Barbera d´Asti

  • Druivensoort(en): 100% Barbera
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Canelli, regio Piemonte
  • Karakter: Aangenaam en makkelijk te drinken.
  • Smaaktype: fruitig
  • Serveertemperatuur: 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: 4-5 jaar
  • Streek: Canelli

Prijs per fles: € 12,00

TIP: De wijn is lekker bij vlees, eerste gangen met vleessauzen of worst.

Barbera d´Asti Nizza DOCG

  • Druivensoort(en): 100% Barbera
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Canelli, regio Piemonte
  • Karakter: volle smaak, uitgebalanceerd
  • Kleur: robijnrood
  • Smaaktype: fruitig
  • Serveertemperatuur: 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: 6-7 jaar
  • Streek: Monferrato

Prijs per fles: € 19,00

TIP: De wijn is lekker bij geroosterd vlees, rijpe kaas.

Teatro Latino

De naam “Teatro Latino” is ontstaan ​​uit een gepassioneerde uitwisseling van ideeën, uit een reis terug in de tijd naar de oorsprong en uit de stimulerende overweging van toekomstige doelen die het bedrijf wil bereiken.

www.teatrolatino.it

Primitivo

  • Druivensoort(en): Primitivo IGP  (Apulië)
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Cellino San Marco, regio Brindisi
  • Karakter: fruitig, rijp en elegant
  • Kleur: robijnrood
  • Geur: sterk, intens, rijp zwart fruit
  • Smaaktype: rode en zwarte bessen, pruimen
  • Serveertemperatuur: 17 à 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Streek: Puglia

De Primitivodruif groeit op een kalkhoudende bodem met klei.

Prijs per fles: € 8,50

TIP: Deze wijn is lekker bij vlees, kaas en pasta  

Negroamaro

Negroamaro
  • Druivensoort(en): Negroamaro (Apulië)
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Cellino San Marco, regio Brindisi 
  • Karakter: fruitig zonder hout; zwaarder met hout; droog en in de afdronk een aangenaam bittertje (amaro)
  • Kleur: dieprood, bijna zwart (negro)
  • Smaaktype: bramen, tabak en cacao 
  • Serveertemperatuur: 18 graden °C.
  • Alcoholpercentage: 13,5%  
  • Streek: Puglia.

De Negroamarodruif groeit op een kalkhoudende bodem met klei.   

Prijs per fles: € 8,50

TIP:  Deze wijn is lekker bij gegrild of geroosterd vlees, pasta of risotto op basis van tomaten- of vleessaus.

Mesca

Teatro-Latino-Mesca
  • Druivensoort(en): de wijn van de Mescà is een blend van verschillende druivenrassen uit Apulië, verder o.a. Primitivo en Cabernet Sauvignon
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden van Cellino San Marco, regio Brindisi
  • Karakter: elegant en complex
  • Kleur: donkerrood
  • Geur: sterk, intens, rijp fruit en tonen van balsamico
  • Smaaktype: kaneel, tabak, peper, hooi en vanille
  • Serveertemperatuur: 17 à 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14 %
  • Streek: Puglia, de bodem is kalkhoudend met klei.

Prijs per fles: € 11,00

TIP:  Deze wijn is geschikt voor speciale gelegenheden en vraagt om stevige gerechten met sterke smaken.

Il Covo

  • Druivensoort(en): Nero d’Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot (ongefilterd)
  • Herkomst: De druiven zijn afkomstig van Sicilië.
  • Karakter: goede structuur en elegant
  • Kleur: donker
  • Geur : rijpe rood fruit, vanille door houtlagering
  • Smaaktype: warm en zacht, pepertje door de Syrah 
  • Serveertemperatuur: 18-20 °C.
  • Alcoholpercentage: 14,5% 
  • Bewaartermijn: 5 jaar 
  • Streek: Sicilië

Prijs per fles: € 10,50

TIP:  krachtige gerechten.

Montepulciano d’Abruzzo

  • Kleur: donkerrood
  • Karakter: heeft een mooie structuur met fruitige aroma’s
  • Smaaktype: kruidig. Enkele maanden gelagerd in houten vaten.  
  • Serveertemperatuur: 17 à 18 °C 
  • Alcoholpercentage: 13,5% 
  • Streek: Abruzzen (Zuid-Italië) 

Prijs per fles: € 8,50

TIP:  Deze wijn is heerlijk bij een traditioneel lamsgerecht, de Oosterse keuken en vooral bij zoete en zure gerechten. 

logo Boffa

Carlo Boffa

regio Barbaresco, provincie Piemonte
In het centrum van het dorp Barbaresco, waar men van het uitzicht kan genieten van de glooiende heuvels van de Langhe, de langzame stroming van de Tanaro-rivier en zover het oog reikt, de bergketen van de Alpen, ligt de Carlo Boffa wijnmakerij. Een familiebedrijf dat, met wijnen van hoge kwaliteit en een warm welkom, weet hoe men een bezoek aan de wijnmakerij en de stad Barbaresco aantrekkelijk maakt.

www.boffacarlo.it

Dolcetto d’Alba

  • Druivensoort(en): 100% Dolcetto
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in het Barbaresco gebied, regio Piemonte.
  • Karakter: Helder, sterk robijnrood gekleurd, intens met een geur van bloemen, delicaat en barstensvol fruit.
  • Smaaktype: Droog, zacht, fijne structuur en een goede balans van smaak en geur.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Bewaartermijn: jong drinken

De wijngaarden liggen op een oostelijke helling. De Dolcetto druif groeit op een kalkhoudende, lemen bodem.

Prijs per fles: € 11,00

TIP: De wijn is lekker bij geroosterd vlees, rijpe kaas.

Barbera d’Alba

  • Druivensoort(en): 100% Barbera d’Alba
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Barbaresco, regio Piemonte.
  • Karakter: Robijnrood van kleur, intense geur, fruitig en licht kruidig.
  • Smaaktype: Droog, vol en aangenaam. Er is een mooie balans tussen tannines en zuren.
  • Serveertemperatuur: 18 °C.
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Streek: De wijngaarden liggen op noordwestelijke hellingen. De grond bevat veel kalksteen. De wijn heeft 12 maanden houtlagering gehad (eikenvaten).

Prijs per fles: € 15,00

TIP: De wijn is lekker bij geroosterd vlees, rijpe kaas.

logo eisacktal kellerei

Eisacktaler Kellerei

regio Bressanone, provincie Alto-Adige
Het Eisacktal heeft het ideale klimaat om witte druiven te telen. Daarom specialiseerde de Eisacktaler Kellerei zich in de productie van witte wijn. Dankzij het ideale klimaat, druiven van opmerkelijk hoge kwaliteit en onberispelijke verwerkingstechnieken behoren de witte wijnen uit de Eisacktaler Kellerei nu tot de meest gevierde wijnen die in Alto Adige worden geproduceerd. De elegantie en het karakter van de wijnen weerspiegelen de filosofie van de Cantina: kwaliteit zonder compromissen! Daarnaast produceert de Cantina ook een aantal rode wijnen waaronder de Lagrein.

www.kellerei-eisacktal.it/

Lagrein

  • Druivensoort(en): LAGREIN DOC 2018
  • Herkomst: De wijn wordt geproduceerd en verkocht in Klausen/Chiusa 
  • Karakter: harmonieus 
  • Kleur: donker, robijnrood  
  • Geur: viooltjes, bosvruchten, chocolade  
  • Smaaktype: krachtig, vol  
  • Serveertemperatuur: 18-20 °C.
  • Alcoholpercentage: 13% 
  • Bewaartermijn: 3-6 jaar 
  • Streek: Alto Adige/Bolzano Gries. Hoogte 250-350 m.

Prijs per fles: € 13,50

TIP: krachtige gerechten zoals wild, kruidige kaassoorten

Società Agricola Valpanera

regio Asti, provincie Piemonte
Avezza werd in 1956 opgericht door de familie Avezza en werd gedreven door drie generaties wijnmakers. In 2019 kocht de familie Lyhus uit Noorwegen het wijnhuis en werkt sindsdien samen met de familie Avezza. Het wijngoed Avezza heeft nu ca. acht hectare wijnstokken, en produceert in totaal zeven verschillende wijnen. Drie soorten spumante, een Moscato d’Asti en drie soorten rode wijn.

vinivalpanera.it/

Atrum (Rosso)

  • Druivensoort(en): Refosco dal Peduncolo Rosso 40%, Merlot 30%, Cabernet Sauvignon 30%
  • Herkomst: de wijn wordt geproduceerd en verkocht in Villa Vicentina (regio Udine)
  • Karakter: harmonieus en gebalanceerd
  • Smaaktype: kruidig, geurtonen van peper en kaneel.
  • Serveertemperatuur: 16-18 °C.
  • Alcoholpercentage: 13 %
  • Bewaartermijn: 1-5 jaar.
  • Streek: Friuli

Prijs per fles: € 10,00

TIP: Deze wijn is lekker bij (geroosterd) vlees.

Scroll naar top